- Entertainment
- от 05 юни 2021
Ето как да си приготвим домашен сладолед
Плюс три страхотни рецепти
Времето навън може да е променливо, но топлите дни идват с пълна сила, не се тревожете. Точно затова днес сме ви подготвили няколко рецепти за любимото ми сладко изкушение, а именно сладоледа. Как да си направим сладолед у дома? Супер лесно е. Трябват ви само няколко съставки. Ние пък имаме всякакви идеи за изключителни вкусове. Последвайте нашите рецепти и се разхладете с тези страхотни десерти.
Ванилов сладолед
175 мл кондензирано мляко, 300 мл. Пълномаслена сметана, 1 супена лъжица ванилов екстракт
Рецепта:
За тази рецепта ви трябват няколко съставки и почти никакво оборудване. Само 3 прости съставки и в 3 стъпки можете да почерпите близките си с вкусен домашен сладолед.
- Разбийте сметаната си, докато се образуват меки връхчета
- Добавете ванилията и кондензираното мляко и разбийте отново
- Изсипете в херметически затворен съд и замразете за поне 4 часа
- Възможностите за модифициране на този прост ванилов сладолед са безкрайни. Просто сложете добавките преди да го замразите
- Опитайте с ядки / шоколадов чипс / бонбони / натрошени бисквитки / пресни плодове, списъкът е безкраен…
Шоколадов сладолед
500 гр. сметана, 400 гр. (1 кутия) подсладено кондензирано мляко, 60 гр. какао на прах, 100 гр. качествен тъмен шоколад, поне черен шоколад поне 65%, морска сол.
Рецепта:
- В голяма купа, използвайки електрически ръчен миксер, разбийте сметаната добре.
- Добавете подсладеното кондензирано мляко, пресятото какао на прах и щедра щипка сол и разбъркайте за кратко, докато получите гладка и сочна пухкава смес. Трябва да бъде като пухкав шоколадов мус.
- Изсипете в контейнер, удобен за замразяване.
- Разтопете шоколада в микровълновата фурна на интервали от 30 секунди, като между тях разбърквате с помощта на шпатула. Добавете щипка морска сол и разбъркайте.
- Изсипете разтопения шоколад в сместа за сладолед.
- Замразете за поне 5 часа или за една нощ.
Кокосово изкушение
3 кутии кокосова сметана или мляко (пълномаслени), охладени в хладилника за една нощ, щипка ванилия на прах или цяла шушулка ванилия, малко мащерка, 3 супени лъжици захар, 1 паничка цариградско грозде (червено и сладко), 60 грама мека кафява захар, 3 стръка мека кафява захар.
Рецепта:
- Поставете метална купа в хладилника за 10 минути или докато приготвяте гроздето.
- Започнете с него. Добавете пълнежа в тиган със захарта и мащерката и оставете да заври. След като кипне, оставете на котлона да къкри на слаб огън за 20 минути или докато започне да лепне. След като консистенцията се карамелизира и сладкото се залепи на чаена лъжичка, свалете от котлона. Разбъркайте в малък съд или с ръчен пасатор, докато стане гладка смес и оставете да се охлади.
- Извадете кокосовия крем или кокосовото мляко. Поставете в охладена купа за смесване.
- С помощта на ръчен миксер, разбийте до кремообразна смес и добавете захарта и ванилията. Вземете контейнер, който не е твърде дълбок, за да поставите сладоледа. Сложете ванилия и добавете конфитюра от цариградско грозде.
- Можете да го извадите след няколко часа, но е най-добре да го замразите за една нощ.
Списанието
Популярно
- от 11 септември 2024