- Entertainment
- от 23 март 2025
The Glamour Escape

Слънце, море, хубава храна и добра компания. Какво повече му трябва на човек? А когато успеем да случим тази очаквано добра комбинация в един от по-студените и мрачни уикенди на зимата, удоволствието е двойно.
Тръгваме за Гърция с любимите ни момичета (плюс едно момче) от социалните мрежи – Андреа Банда Банда (andrea_bandabanda), Лора Капустина (lorakapustina), Рая Методиева (raia_mett)
и Евгения (evgeniyadzaferovic) и Ваня Джаферович (vanjadzaferovic). Ще пътуваме в топ лукс и комфорт с най-новите модели BMW XM и BMW 7 – истински космически кораби на колела, както се шегуваме по пътя. При това такива, които събират багажа на три модни икони, без да се брои кучето (в случая чаровния минипудел на Лора – Карбонара).
Само на няколко часа от валежно-мъгливата София, Солун ни посреща с пролетни температури и страхотно настроение. Тук сме по покана на Tor Hotel Group – семейната компания, която управлява двата най-елегантни хотела в сърцето на града – The Excelsior (@excelsior_gr) и ON Residence (@on_residence), а следващите два дни ще се превърнат в истинско кулинарно приключение.
Най-колоритната част е гастрономическия тур из старата част на Солун, който ни отвежда до низ от автентични магазинчета, скрити като перли в сокаците около пазара и ни зарежда с ароматите на прясно изпечено кафе, подправки и сладко от розови листенца.
Но безспорната черешка на гурме тортата е вечерята в Olympos Naoussa – легендарния ресторант, който в продължение на десетилетия е бил епицентърът на обществения живот в града, любимо място за срещи на знаменитости и политици. Сега старата му слава е грижливо възстановена и надградена и заведението отново посреща гости на приземния етаж на ON Residence с гледка към морето.
Елегантният интериор съчетава красиво декоративни елементи от миналото, съпоставяйки ги с модерна градска естетика, а приглушеното осветление, белите покривки, безупречното обслужване и съвременния авторски прочит на класиките от гръцката кухня ни донесоха няколко часа неподправено кулинарно блаженство.
Списанието

Популярно


- от 01 април 2025